[O2] Dożywotnia mobilność - mity i fakty

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tokaj
    Classic
    • 2009
    • 3

elegancko ja już w pracy nie obijam się a wy tyle nie spać !! zdjęcia wrzucę tak jak obiecałem ale dopiero w niedziele bo w pracy nie dam rady a po pracy lecę do krk na weekend
    a wiecie ze ma śnieg padać :jupi: znowu będzie bokiem chociaż wczoraj się Rafał trochę wystraszył jak dojechaliśmy do krawężnika :P :P chyba już ze mną będzie się bał jechać :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P pozdro i do następnego :d
  • Kanapa
    Classic
    • 2008
    • 10

Kolejny raz byłem zmuszony do skorzystania z tej super hiper korzystnej oferty i :evil:.
    Teraz to bylo przegiecie.

Fakty:
    - auto po gwarancji 4 miesiące,
    - tydzień wcześniej przegląd w ASO przy okazji 90 000 km - drobne ponad 2 000 PLN.
    - upomniałem się :diabelski_usmiech o wklejeczkę i książeczkę - a co 8).

Tralala wypad na urlop na zachód i lacze2 octa odmawia współpracy.

Telefon z książeczki i ktoś pogaduje pa francuski.
    Ja w tym języku no comprende.
    Telefon do ASO w Polandii i :shock: numer do Assistance jest aktualnie zupełnie inny.
    Telefon do Ass po pomoc i :shock:. Cytuję "czy na pewno auto nie może być uruchomione" i tak ze trzy razy :ideia:.
    Z deczka zdziwiony pytam a o co chodzi i słyszę: "czasami serwisy nie uznają awarii na drodze" :hacker.
    Koniec końców podjechała laweta - ściąganko do ASO i :shock: gościu w ASO stwierdza, że nie wie czy są w stanie zdiagnozowac usterke - urlopy itd.
    Ok. rozumiem sam jestem na urlopie :wink:.

Pytam co robić i tu jest :klnie: :fuck1 stwierdzenie: "nie martw się" masz Assistance. :jump:

Ja mu mówię o 3 dniach z autkiem gorszej klasy lub o noclegu a on :shock: :shock: :shock:.

U nich standardem jest, że jak ASO nie jest w stanie zrobić auta to dostajesz zastępcze a twoje dowiozą lawetką pod dom. Miałem jeszcze do zrobienia ponad 1000 km.

Dalsza historia na życzenie.
    Pozdr

K..a

Octa TDI od 2001. 90/101/140

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

Zamieszczone przez Kanapa
      poproszę :szeroki_usmiech
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• PAOLO ESCO
        RS
        • 2009
        • 6626
        • Volkswagen
        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

ASO? :haha: nudyyyy ciagle to samo :wink:

plisss
        PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• mecholl
          L&K
          • 2008
          • 1006

Kanapa, dawaj resztę, nie trzymaj nas w nie pewności
          Nasze Auta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=599169#599169

Komentarz

• winni77
            RS
            • 2009
            • 2183
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

:food
            Mój "Batmobil"

Komentarz

• mrfazi
              • 2010
              • 3174
              • Superb III (3V3)
              • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM
              • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Dziecku czytałem na dobranoc Twoją historię i się rozpłakało bo zakończenia nie było, obiecałem że jutro będzie

Komentarz

• Robert_P
                Ambiente
                • 2010
                • 209

Kanapa nie rób mi tego dawaj całą historię ja w sobotę raniutko smigam na zachód z książeczką mobilności w drzwiach :wink:
                Smerf Miętus

Komentarz

• golibroda
                  Rider
                  • 2009
                  • 530

Panowie nie tak szybko, "Moda na sukces" ma 5000 odcinków :szeroki_usmiech
                  Pozdrawiam
                  Piotr

Komentarz

• rkb
                    RS
                    • 2008
                    • 2152
                    • Rapid Spaceback (NH1)
                    • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Assistance to sie kupuje samemu. ja mialem za 150 zl rocznie z limitem kosztow do 10.000 EUR, noclegami w hotelu, przewozem, holowaniem bez limitu km itp.... rocznie to zadne pieniadze, teraz mam auto ubezpieczone w hestii i widze ze tam assistance tez z dupy, o skodzie w ogole nie wspominam bo tam za wymiane kola kaza placic
                    Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• AdamB
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 8038
                      • Octavia IV (NX3)
                      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez rkb
                      teraz mam auto ubezpieczone w hestii i widze ze tam assistance tez z dupy
                      A który pakiet? bo http://www.hestia.pl/dla-ciebie/ofer...ssistance.html prestiż jest całkiem całkiem i za podobne pieniądze.
                      Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• rkb
                        RS
                        • 2008
                        • 2152
                        • Rapid Spaceback (NH1)
                        • CYVB 1.2 TSI 110 KM

AdamB, taki jaki dali mi w aso, czyli premium, ale nawet w max opcji dla mnie to zadne assistance, mialem w generali bodajże to było wszystko bez limitow, jedyne ograniczenia to 10. tys euro a to dosyc sporo

a ubezpieczalem na zasadzie ze poszedlem do firmy ubezpieczeniowej ktora ma podpisana umowe z kilkunastoma ubezpieczycielami i poprosilem o najlepsza opcje.

* pomoc polegającą na uruchomieniu pojazdu lub odholowaniu go do warsztatu
                        * doradztwo, jak zachować się w danej sytuacji na drodze
                        * transport do domu w razie wypadku lub awarii
                        * opiekę nad bagażem, pojazdem i dziećmi
                        * dowóz paliwa
                        * pomoc w razie awarii ogumienia lub zatrzaśnięcia kluczyków w samochodzie

Osobom, które dużo podróżują, także za granicę, oferujemy ponadto:

* zapewnienie pojazdu zastępczego
                        * pomoc w trudnych sytuacjach, np. gdy Ubezpieczony naruszy przepisy drogowe lub będzie zmuszony skorzystać z opieki medycznej na terytorium danego kraju
                        * inne, niespotykane na rynku polskim świadczenia, np. dowiezienie łańcuchów na ogumienie w razie nagłego pogorszenia się pogody

mialem ta opcje

Komentarz

• AdamB
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 8038
                          • Octavia IV (NX3)
                          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

rkb, tylko że pakiet w Generali wychodzi dość drogo dla kontynuacji np jak dla mnie.

Też tak zrobiłem i Hestia miała ofertę optymalną.

Komentarz

• rkb
                            RS
                            • 2008
                            • 2152
                            • Rapid Spaceback (NH1)
                            • CYVB 1.2 TSI 110 KM

AdamB, ja placilem 150 zl bez zadnych kontunuacji czy kombinacji, calkowicie oddzielnie. wole zaplacic wiecej niz pozniej ma mnie trafic szlag jak pan mi powie ze moze mnie holowac tylko x km albo bede i tak musial za wszystko placic. takie ubezpieczenia maja taki sam sens jak kupowanie internetu z limitem przesylu danych

Komentarz

• AdamB
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 8038
                              • Octavia IV (NX3)
                              • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez rkb
                              AdamB, ja placilem 150 zl bez zadnych kontunuacji czy kombinacji, calkowicie oddzielnie
                              w Hestii Prestiż kosztuje 170zł, ale jak mi powiedziano można go wykupić przed wyjazdem i będzie obowiązywał do końca trwania umowy. W zasadzie 500km holowania to trochę mało, ale auto zastępcze na 14dni w razie wypadku/kolizji i awarii na drodze to już wygląda nieźle.

Komentarz

• rkb
                                RS
                                • 2008
                                • 2152
                                • Rapid Spaceback (NH1)
                                • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Wiadomo ze takie sytuacje gdzie potrzebne jest auto / nocleg / opieka zdarza sie bardzo rzadko, ale jak juz cos sie stanie i sie jedzie z rodzina to nie ma co oszczedzac pare zl. jak bede np w skandynawii te ich 500 km i nocleg na 1 noc nic mi nie da wiec po co ubezpieczac w takiej firmie

Komentarz

• AdamB
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 8038
                                  • Octavia IV (NX3)
                                  • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez rkb
                                  w skandynawii te ich 500 km i nocleg na 1 noc nic mi nie da wiec po co ubezpieczac w takiej firmie
                                  Tu masz rację

Komentarz

• Kanapa
                                    Classic
                                    • 2008
                                    • 10

Historii ciąg dalszy
                                    ..Miałem jeszcze do zrobienia ponad 1000 km.

Sympatycznego serwisanta w ASO informacje trochę mnie podbudowały . Myślę sobie - ok 3 szansa. Telefon do Ass i pytam czy jest opcja holowania do domciu spsutego auta :?:. I oczywiście opcji niet :szeroki_usmiech.
                                    Przekazuję tę nowinę serwisantowi i widzę :roll: :roll: :roll:.
                                    Pytam o co chodzi a on odpowiada, że nie wie KIEDY auto naprawi.
                                    Stwierdziłem, ze to pewnie nastapiły błędy tłumaczenia w moim osobistym translatorze :idea i pytam o potwiedzenie słowa: KIEDY?
                                    Tak, niestety obowiązuje okres urlopowy i mechanicy są na urlopach :?.

Omawiamy jeszcze raz problem:
                                    - auto nie odpala.
                                    - wstępna diagnoza - usterka elektyczna.
                                    - mechanicy zostali, jacy zostali.
                                    - auto pełne bambetli.
                                    - warunki Ass już znamy.
                                    - mamy już koło 14.00 a ASO pracuje do 16.00.

Krótka rodzinna narada - idziemy coś zjeść i pomyślimy co dalej.

Wracamy o 15.00 i nic sie nie zmienia.
                                    Pozytywnie, że przy autku ktos cały czas grzebie. Asystent pyta się o nasze plany i decydujemy się na auto zastępcze.
                                    Jak ktoś podał wcześniej odkrywczo :lol: byliśmy w jednym z krajów skandynawii.
                                    Więc telefon do Ass z prośbą o zastępcze auto ponieważ rozważam opcję odwiezienia rodzinki do domu i powrót po zrobioną szkodzinkę.
                                    Mała konternacja po drugiej stronie z info, że się ODEZWĄ .
                                    :spioch :spioch

Informuję serwis, że prawdopodobnie dostanę zastępcze w postaci klasy B i muszę częśc bagaży zostawić w aucie.
                                    I tu kolejny wielki pozytyw gościu informuje, że no problem poinformował kogo trzeba i o każdej porze dnia i nocy moge się zglosić do ochrony i wydadzą mi co będę chciał :shock:.
                                    Tak dla pewności pytam o płatność kartą za ewentualną naprawę i :ups :ups :ups.
                                    Z kart to oni gotówke poproszą lub w ostateczności American Express :Bojesie:.

Jest 16.00 - ja mam po torbie w łapce i czekam kiedy mnie wyrzucą z rodzinką na ulicę :mryellow.
                                    Telefon do przyjaciela z Ass i pytam co z tym zastępczym? Info- "mamy 3 godziny na podstawienie auta zastępczego". W porządku, w takim razie proszę o podanie miejsca gdzie mam się udać, ponieważ za chwilę zostanę usuniety z ASO i muszę rodzinke gdzieś zamelinować.
                                    Kolejna konsternacja - i info to my się odezwiemy. :lol: :lol: :lol:

Ciąg dalszy nastąpi ...
                                    Pozdr

K..a

Octa TDI od 2001. 90/101/140

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 6626
                                      • Volkswagen
                                      • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Ciąg dalszy nastąpi ...
                                      :zastrzelic Kanapa tak się nie robi.... :2kc mam słabe serce po wczorajszym meczu :wink:
                                      PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• mecholl
                                        L&K
                                        • 2008
                                        • 1006

Jak tak dalej pójdzie toKanapa, Trylogie napisze. Dawaj resztę.

PS. Gdzie byłeś w Skandynawii :?:
                                        Nasze Auta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=599169#599169

Komentarz

• golibroda
                                          Rider
                                          • 2009
                                          • 530

A my wtedy z racji wieku będziemy określani "moherowe berety" :szeroki_usmiech
                                          Pozdrawiam
                                          Piotr

Komentarz

• Robert_P
                                            Ambiente
                                            • 2010
                                            • 209

Widzę ze szybciej wrócę z wyprawy niż przeczytam ostatnią cześć opowieści Hiczkok jaki czy co :diabelski_usmiech
                                            Smerf Miętus

Komentarz

• Morgoth
                                              L&K
                                              • 2010
                                              • 1116

Kanapa
                                              Z utęsknieniem proszę na dalszy ciąg historii, bo niedługo czeka mnie dłuższa traska do kraju gdzie też tylko po francusku, a już pierwszy kontakt z Assistance Skody mieliśmy gdy żonie DSG się zablokowało. Przy mnie defekt nie występuje, w ASO Octa podłączona do komputera nie wykazała żadnych błędów w logach i jeździmy dalej. Wrażenia z kontaktu telefonicznego raczej zbliżone do tych Kanapowych - Assistance obiecuje że oddzwoni (podobno kontaktują się wtedy z najbliższymi ASO) i nie dzwoni.

Po kilkukrotnym ponagleniu, kazali ... dojechać do najbliższego ASO o własnych siłach No cóż, auto owszem "jechało", ale kilkumetrowymi skokami, wszystkie lampki na DSG paliły się jak choinka, a okoliczności przyrody - w tym wypadku Terminal 2 na Okęciu, dokładnie przed halą odlotów - spowodowały "życzliwe" zainteresowanie policji i ochroniarzy, do czasu aż małżonka w Skodzinie "doskakała" poza terminal. Moja kobieta wróciła do domu max na D2 i 25 km/h, zwymyślała mnie za debilny zakup "czeskiego gówna", podziękowała za " :klnie: DSG" i wysłała mnie do ASO ... gdzie logi były czyste.

Generalnie Assistance się sprawdziło, bo problem sam wyparował ... ich mać :diabelski_usmiech Wolę tego nie ćwiczyć przemierzając krainę francuskojęzyczną, bo tam prawie nie ma salonów Skody :evil:

Zatem jak rozmawiać z Assistance żeby się udało?
                                              Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
                                              G.B.Show

Komentarz

• szkoda
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2005
                                                • 22543

Zamieszczone przez Morgoth
                                                gdzie logi były czyste
                                                no niestety logi często są czyste a problem jest, niestety typowa impotencja i niewiedza.
                                                oby był to jakiś głupi przypadek i niezorientowanie technicze kobiety
                                                saport techniczny baj DGW
                                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                                była BXE '08 190kkm
                                                no i nie ma :-)

Komentarz

• Morgoth
                                                  L&K
                                                  • 2010
                                                  • 1116

Zamieszczone przez szkoda
                                                  niestety logi często są czyste a problem jest
                                                  Tak po prostu? Pięknie, k...wa, pięknie.

Czekam na dalszy ciąg twórczości Kanapy.
                                                  Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
                                                  G.B.Show

Komentarz

Pracuję...